Începe sezonul fermentării vinului, perioadă în care an de an s-au înregistrat pierderi de vieți omenești din cauza lipsei de oxigen din încăperile unde se depozitează mustul pentru fermentat .
În urma procesului de fermentaţie a mustului rezultă, în principal, dioxid de carbon şi alcool etilic. Dioxidul de carbon este un gaz otrăvitor, iar caracteristicile acestuia – nu poate fi mirosit, văzut sau gustat, ceea ce face imposibilă detectarea de către corpul uman – , îl fac şi mai primejdios.
Pentru a evita cazurile de intoxicație cu bioxid de carbon, acumulat în beciurile proprii, pe timpul fierberii mustului, în vederea obținerii vinului, specialiştii recomandă ca oamenii să nu intre în încăperi în care fierbe vinul, fără a asigura o ventilație corespunzătoare; să anunţe pe cineva că vor intra într-o astfel de încăpere; să verifice cantitatea de oxigen din încăperea în care intră, cea mai simplă modalitate de a verifica prezența acestuia într-o încăpere fiind aprinderea unei lumânări – în cazul în care se va stinge, înseamnă că nu există suficient oxigen; să nu intre în încăperea în care există deja o victimă, pentru că este posibil să se intoxice și altcineva; să ceară ajutor, folosind numărul unic de urgenţă 112, în orice astfel de situație.
Dacă ți-a plăcut articolul da-i un SHARE și acordă un LIKE paginii noastre !